Általában a gyerekek izgatottá, ha kérdeztem őket, némává váltak a kamera láttán. A hatgyerekes családnál szerencsém volt a legidősebb fiúval.
- Ritkán van hullaszag és néma csend - meséli a srác. De nem titok a sok testvér árnyoldala sem, jó látni, hogy nem gond neki anyukája előtt arról beszélni, hogy kevés a figyelem.
Érdekes arról hallgatni őt és a család többi tagját, hogy mennyire nincs olyan, hogy ideális korkülönbség. Ha közel vannak egymáshoz, akkor bár könnyen összenőnek, játszanak együtt, viszont sok a veszekedés. Egy tizenhat éves nem fogja kikaparni a hároméves testvére szemét, hogy „Én is azt akaroooooom!”, viszont a kisautók helyett inkább a nagylányok érdeklik már, tehát nem lesz olyan szoros a viszonyuk.


szólj hozzá: 6 gyerek - 56 pizsama sorozat

Nem olyan régen beszélgettem egy barátnőmmel, akinek egyik gyereke 3,5, a másik 1,5 éves. Évek óta éjszakázik, végtelen türelme egyre csak fogy, ahogy a dackorszakból a dacosabb korszakba másznak át a gyerekei, néha lepréselt mása önmagának, erre múltkor egyszercsak bejelentette: tervezik a harmadikat. Igenigen, igaz, hogy fáradt és hulla, ki van facsarva, de hát a korkülönbség.... Tanácsot sosem adok, hiszen nem élem a másik életét, de meséltem neki kicsit, hogy milyen jó, hogy nekem van olyan testvérem is, aki négy évvel idősebb és olyan is, aki tizenöttel fiatalabb... Átküldtem neki ezt a videót, mert ez a család is azt mutatta nekem, hogy nincs olyan, hogy ideális, és hogy mennyire jó, mikor egy gyerek akkor születik, mikor a szülei babára vágynak, nem akkor, mikor ideális korkülönbségre.